2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Videó: Putyin koszorúzott az Ismeretlen katona sírjánál

Vlagyimir Putyin orosz elnök koszorút helyezett el az Ismeretlen katona sírjánál, az ország egyik legtiszteltebb katonai emlékhelyénél. Meglátogatta a Győzelem Múzeumát is, amelyet a náci Németország legyőzésének szenteltek.

A Kreml falánál tartott ünnepélyes ceremónia és az azt követő múzeumi látogatás – amelynek során az elnök gyertyát gyújtott a második világháború áldozataiért – a Szovjetunió elleni náci invázió 82. évfordulójára emlékezett.

Miután nem sikerült meggyőzni az európai nemzeteket, hogy alakítsanak koalíciót Adolf Hitler rezsimje ellen, Joszif Sztálin szovjet vezető közeledésre törekedett a náci Németországhoz. Moszkva 1939 augusztusában megnemtámadási paktumot írt alá Berlinnel, ami hasonló volt ahhoz, amit más korabeli hatalmak tettek akkoriban. A második világháború kiindulópontjának a nem sokkal ezután Lengyelország ellen intézett náci támadást tekintik.

Putyin koszorúz az Ismeretlen katona sírjánál 2023 június 22-én. Kép: Kreml

A szerződés által biztosított lélegzetvétel nem tartott sokáig. 1941. június 22-én Hitler megindította a Szovjetunió elleni inváziót. A kezdeti sikerek ellenére a náci erőket visszaszorították, ami Hitler végső bukásához vezetett.

A szovjet népnek nagy árat kellett fizetnie a fordulatért: a becslések szerint 27 millió katonát és civilt veszített a háborús erőfeszítések, a megszállók és a kollaboránsok által elkövetett atrocitások és egyéb megpróbáltatások miatt. A modern Oroszország a náci veszéllyel szembeni végső győzelmet nemzeti történelmének kulcsfontosságú mérföldkövének tekinti.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó