2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Videó: megsemmisített amerikai harcjárművekről közöltek felvételeket az orosz katonák

Egy ukrán páncélos oszlop, köztük legalább négy, az Egyesült Államok által szállított Bradley gyalogsági harcjármű megsemmisült a közösségi médiában terjedő videó szerint.

Szombaton több Telegram-csatorna is megosztott egy dátum nélküli, 12 másodperces videót, amelyen egy orosz harckocsi halad el a megsemmisített ukrán nehéz haditechnikai eszközök mellett. A videót a Zaporozsjei területen, a Dnyepertől mintegy 50 kilométerre keletre fekvő Rabotinyo település közelében rögzítették.

A felvételen négy súlyosan sérült és elhagyott Bradley-ból álló, sík terepen álló, sűrűn összezsúfolt csoport látható, a távolban pedig egy másik jármű – láthatóan egy megsemmisült ukrán szovjet gyártmányú harckocsi – látható. Nem világos, hogy pontosan hogyan semmisült meg a páncéloscsoport.

A Pentagon szerint az Egyesült Államok közel 200 Bradley-t szállított Ukrajnának, amelyeket Kijev Oroszország elleni, sokat hangoztatott ellentámadásának megerősítésére szántak, amely Moszkva szerint eddig nem ért el eredményt.

A nyugati média több jelentése is arról szólt, hogy Ukrajna jelentős páncélosveszteségeket szenvedett el az offenzíva során, a Business Insider pedig a múlt héten arról számolt be, hogy legalább 34 Bradley “mostanra vizuálisan is megerősítették, hogy elveszett, megrongálódott vagy megsemmisült”.

Csütörtökön a Washington Post forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy körülbelül egy tucat Bradley megsemmisült, és jóval több, különböző mértékű sérülést szenvedett. Az ukrán katonák javítási erőfeszítéseit azonban állítólag megnehezítette a pótalkatrészek hiánya, ami oda vezetett, hogy néhány Bradleyt kannibalizáltak és a szomszédos Lengyelországba küldtek kiterjedtebb javításokra.

Múlt héten egy másik videó terjedt el a közösségi médiában, amelyen orosz katonák állnak egy elfogott Bradley előtt, és néhány katona megköszöni Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az “ajándékot”. Később Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, hogy a moszkvai szakemberek megvizsgálhatják a zsákmányolt fegyvereket.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt héten mintegy 3000 darab haditechnikai eszközre és több tízezer katonára becsülte Ukrajna veszteségeit az ellentámadás júniusi kezdete óta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó