2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Csőtörés miatt négy ember meghalt egy moszkvai bevásárlóközpontban

Négy ember meghalt egy súlyos balesetben egy nagy bevásárlóközpontban Moszkva nyugati részén – közölte szombaton Szergej Szobjanyin polgármester. Több tucatnyian megsérültek, sokan közülük “égési sérüléseket szenvedtek” – tette hozzá.

A “Vremena Goda” bevásárlóközpontban történt katasztrófát egy csőtörés okozta – mondta a polgármester. A helyi média szerint a forró víz elöntötte a bevásárlóközpont egy részét, legalább 70 embert megsebesített, és mintegy 20 embert csapdába ejtett.

A Life hírportál szerint a csőtörés az egyik áruház nem kiskereskedelmi területén történt. Az incidens következtében a közeli nyilvános területet és egy lépcsőházat elárasztotta a forró víz és a forró gőz.

A ‘SHOT’ nevű Telegram-csatorna közzétett egy rövid videót, amelyen látható a forró víz és gőz az épületben.

Egy másik, szintén a “SHOT” által közzétett videón az látható, amint a helyszínen orvosok sérült vásárlókat és a bevásárlóközpont személyzetét látják el, miközben forró gőz jön ki az épület ajtajaiból.

A törés a bevásárlóközpont melegvíz-hálózatát érintette – jelentette a TASZSZ hírügynökség a városi fűtésszolgáltató egyik forrására hivatkozva. A halálos áldozatok mindannyian egy élelmiszerüzlet alkalmazottai voltak – tette hozzá az ügynökség.

A csőtörés pontos oka egyelőre tisztázatlan. A mentőszolgálat a helyszínen dolgozik – mondta Szobjanyin. Az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított a halálos baleset ügyében.

A 2007-ben épült, hatemeletes bevásárlóközpont 62 ezer négyzetméteres területen több mint 150 üzletnek és butiknak ad otthont.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Németország nem ért egyet Ukrajna javaslatával az ENSZ BT reformjára

Németország nem ért egyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának reformjára vonatkozó ukrán javaslatokkal, amelyek között szerepel Oroszország vétójogának megvonása - mondta Annalena Baerbock külügyminiszter. Volodimir Zelenszkij...

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...
spot_img

Videó