2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Videó: lövöldözés volt Azerbajdzsán teheráni nagykövetségén, evakuálják a személyzetet

Az iráni hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki pénteken megtámadta az azerbajdzsáni nagykövetséget az ország fővárosában, Teheránban – jelentette a Tasnim hírügynökség a főváros rendőrfőnökére hivatkozva.

“Egy férfi ma reggel besétált az azerbajdzsáni nagykövetségre, és tüzet nyitott, megölve egy embert és további kettőt megsebesítve” – mondta a tisztviselő.

“A támadót azonnal elfogták, a nyomozás folyamatban van” – tette hozzá.

A hivatal szerint az elkövető két gyermeke kíséretében érkezett a nagykövetségre. Kihallgatásakor személyes és családi problémákra hivatkozott indítékként.

Korábban pénteken Azerbajdzsán külügyminisztériuma arról számolt be, hogy fegyveres támadás érte az ország teheráni nagykövetségét, amelyben meghalt a követség biztonsági szolgálatának vezetője és megsebesült két biztonsági tiszt.

Azerbajdzsán hamarosan evakuálja a teheráni nagykövetség személyzetét a diplomáciai képviselet elleni támadás után – közölte a külügyminisztérium.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó