2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

A Kreml egyetért Trump szavaival az Ukrajnába irányuló harckocsik következményeiről

Az ukrajnai konfliktus eszkalálódása az USA hibájából és amerikai nyomásra történt – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, kommentálva Donald Trump volt amerikai elnök szavait, miszerint az Ukrajnának szánt tankszállításokat az atomfegyverek követhetik – írja az Interfax.

“Egyet lehet érteni ezekkel a szavakkal abban az értelemben, hogy valóban fokozódik a feszültség. A feszültségek eszkalálódása többek között azoknak a döntéseknek a rovására történik, amelyeket elsősorban Washingtonban és Washington nyomására hoznak az európai fővárosokban. Fegyverek, tankok szállítására gondolunk” – mondta Peszkov egy tájékoztatón. – “A vita folytatódik – most már a légierő komponensről, és így tovább, és így tovább.

“Ebben a tekintetben igen, a feszültség mértéke növekszik” – mondta Peszkov.

Korábban Trump, kommentálva az USA és több más ország azon döntését, hogy tankot ad Ukrajnának, a Truth Social oldalon azt írta: “Először jönnek a tankok, aztán az atomfegyverek. Állítsátok le ezt az őrült háborút, most. Ez ilyen egyszerű.”

Ugyanezen a tájékoztatón Peszkov részben egyetértett Trump egy másik kijelentésével is, miszerint ha ő lenne az Egyesült Államok elnöke, 24 órán belül megoldaná az ukrajnai válságot.

“Azt hiszem, elméletben Trump úr nem áll messze az igazságtól. Az amerikai elnök valóban, ha véget akar vetni ennek a konfliktusnak, akkor ezt nagyon gyorsan megtehetné, mondjuk úgy, hogy kihasználva azt a képességét, hogy tulajdonképpen csak utasításokat ad a kijevi rezsimnek” – mondta a Kreml szóvivője. – Ugyanakkor most azt látjuk, hogy a Fehér Ház jelenlegi vezetője ezt nem akarja megtenni, nem akarja használni ezt a “kulcsot”, ellenkezőleg, azt az utat választja, hogy tovább pumpálja Ukrajnát fegyverekkel és így tovább.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó