2022, május 24.
16.3 C
Budapest
7.6 C
Moszkva
Hiredetés

Videó: itt vannak az első felvételek a Putyin-Biden videokonferenciáról

Megkezdődtek a tárgyalások Vlagyimir Putyin orosz elnök és amerikai kollégája, Joe Biden között, ahol a két államfő várhatóan egy sor kérdésről értekezik majd, többek között arról, hogyan lehet az Ukrajnával kapcsolatos egyre súlyosbodó ellentéteket enyhíteni. A Kreml egy rövid részletet közölt a tárgyalás kezdetéről.

Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője szerint a zárt és védett videorendszerben folytatott megbeszélés “addig tart, amíg szükséges”.

A bemutatott néhány másodpercnyi felvételen a két elnök köszöntötte egymást, és Biden sajnálkozásának adott hangot, amiért nem találkozhatott tárgyalópartnerével személyesen a G20 országcsoport legutóbbi csúcstalálkozóján.

Érthetően számos terület szerepel a napirenden, köztük az amerikai félelmek [álhírek], miszerint Oroszország invázióra készül a szomszédos Ukrajnában, amit Moszkva következetesen tagad.

A videokonferencia kezdete előtt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy “a kapcsolatfelvételre nagy szükség van, mert a problémáink megsokszorozódnak. Nincs előrelépés a kétoldalú ügyekben, amelyek egyre inkább az akut válság fázisába sodródnak”.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28132″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS