2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Videó: itt vannak az első felvételek a Putyin-Biden videokonferenciáról

Megkezdődtek a tárgyalások Vlagyimir Putyin orosz elnök és amerikai kollégája, Joe Biden között, ahol a két államfő várhatóan egy sor kérdésről értekezik majd, többek között arról, hogyan lehet az Ukrajnával kapcsolatos egyre súlyosbodó ellentéteket enyhíteni. A Kreml egy rövid részletet közölt a tárgyalás kezdetéről.

Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője szerint a zárt és védett videorendszerben folytatott megbeszélés “addig tart, amíg szükséges”.

A bemutatott néhány másodpercnyi felvételen a két elnök köszöntötte egymást, és Biden sajnálkozásának adott hangot, amiért nem találkozhatott tárgyalópartnerével személyesen a G20 országcsoport legutóbbi csúcstalálkozóján.

Érthetően számos terület szerepel a napirenden, köztük az amerikai félelmek [álhírek], miszerint Oroszország invázióra készül a szomszédos Ukrajnában, amit Moszkva következetesen tagad.

A videokonferencia kezdete előtt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy “a kapcsolatfelvételre nagy szükség van, mert a problémáink megsokszorozódnak. Nincs előrelépés a kétoldalú ügyekben, amelyek egyre inkább az akut válság fázisába sodródnak”.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28132″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó