2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Videó: átadták a moszkvai nagy metrógyűrű 10 új állomását

Átadták kedden a moszkvai Bolsaja Kolcaveja (Nagy Gyűrű) metróvonal egy újabb 20 kilométeres szakaszát, tíz megállóval.

Az új szakasz avatásán Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester elmondta, hogy ezzel a projekt 70 százaléka megvalósult, és a nagy metrógyűrű utolsó kilenc állomásának megnyitása 2023-ban várható.

A nagy gyűrűvonalról 44 irányba lehet majd átszállni a felszíni vasútvonalakra és a fővárosi metró sugár irányú vonalaira.

Szobjanyin szerint a projekt a felszíni Moszkvai Központi Gyűrű vasútvonallal együtt új támogató keretét képezi majd Moszkva teljes közlekedési rendszerének.

Az avatási ünnepséghez videókapcsolaton keresztül csatlakozott Vlagyimir Putyin elnök is.

Vlagyimir Putyin videokonferencián csatlakozott az ünnepséghez.

A polgármesteri hivatal szerint az új szakasz 1,4 millió moszkvai számára könnyíti majd meg a közlekedést. Az új állomásokat az első időben mintegy 600 ezer ember fogja használni, számukra a városon belüli utazás 35-45 perccel rövidül le.

A mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetően kialakított Bolsaja Kolcevaján csak új vonatok közlekednek majd.

Az utasok a moszkvai metró telefonos alkalmazásában megnézhetik, mennyire zsúfolt a beérkező szerelvény, és kiválaszthatják maguk számára a legszabadabb kocsit.

A nagy metrógyűrűn, amelyet 2018-ban kezdtek el építeni, és amely a régi gyűrűvonaltól mintegy tíz kilométerrel kijjebb fogja össze a sugár irányú metróvonalakat, összesen 31 állomást létesítenek.


Teljes hossza körülbelül 70 kilométer lesz, amivel elnyerheti a világ leghosszabb vonala címet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó