2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Videó: hajóelhárító rakétákat tesztelt az orosz hadsereg az Északi-sarkvidéken

Az orosz hadsereg szélsőséges sarkvidéki körülmények között tesztelte a hajó elleni fegyverrendszereket – jelentette pénteken a védelmi minisztérium.

Éleslövészeti gyakorlatokat végeztek a Gránit és az Onyiksz hajóelhárító rakétákkal Oroszország legészakkeletibb részén, a Csukotka-félsziget környékén.

A gyakorlaton több nukleáris meghajtású tengeralattjáró vett részt a közlemény szerint, köztük a Novoszibirszk. A Jaszeny-M osztályú hajó a jég alá ereszkedett, mielőtt felbukkant a Csukotka-tengeren, és kilőtt egy rakétát. A védelmi minisztérium felvételeket tett közzé a gyakorlatról.

A Novoszibirszk és több orosz tengeralattjáró több mint 400 kilométeres távolságból lőttek ellenséges hadihajókat szimuláló célpontokra, és sikeresen eltalálták azokat – áll a jelentésben.

A gyakorlat során Csukotkáról Basztyion hajóelhárító rendszereket is indítottak. A védelmi minisztérium felvételein a gyakorlatnak ez a része is látható volt. Az orosz hadsereg szerint a lövedékek sikeresen eltalálták a 300 km távolságra lévő szimulált tengeri célpontokat.

A tesztek az orosz hadsereg és a civil Orosz Földrajzi Társaság által közösen végrehajtott Umka-2022 misszió részei voltak az Északi-sarkvidéken – áll a közleményben. Nyikolaj Jevmenov admirális, az orosz haditengerészet főparancsnoka a Krilov Marsall parancsnoki hajóról irányította a gyakorlatot.

A honvédség tisztviselői azért utaztak a legészakibb  területre, hogy teszteljék, hogy a különböző fegyverrendszerek – köztük a már szolgálatban lévő és a még fejlesztés alatt álló fegyverrendszerek – hogyan viselkednek sarkvidéki körülmények között. Eközben civil szakemberek felmérik az Északi-sarkvidék használatának környezeti hatásait, és tanulmányozzák azok enyhítésének módjait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...