2024, február 24.
11.1 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Putyin: eddig visszafogottan reagáltunk, de ennek most vége

Oroszország eddig “visszafogottan” reagált Kijev akcióira és “terrortámadásaira”, de ez megváltozhat – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kommentálta az ukrán “ellentámadást”, és következményekre figyelmeztette Kijev “terrortámadásokkal” kapcsolatos próbálkozásait.

Oroszország egyelőre visszafogottan reagált az orosz infrastruktúrát ért ukrán csapásokra és terrortámadásokra – közölte Vlagyimir Putyin elnök.

Az államfő elmondta, hogy voltak kísérletek terrortámadások végrehajtására orosz nukleáris létesítmények ellen, de a helyzetet mostanra sikerült ellenőrzés alá vonni.

A kijevi hatóságok ellentámadásról szóló kijelentéseit is kommentálta:

“Meglátjuk, hogy megy, hogyan végződik” – mondta Putyin.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy a különleges műveleti tervben nincs helye módosításoknak.

“Az operatív döntések menet közben születnek, a fő cél a Donbassz felszabadítása, az ottani offenzív művelet nem áll le, de nem sietünk” – mondta az elnök.

Putyin elismerte, hogy nem ismeri Ukrajna biztonsági garanciákról szóló terveket.

“Őszintén szólva nem vagyok tisztában azzal, hogy ezúttal mit kínálnak. Mi, ami azt illeti, ezzel kezdtük. Akkor beszéltünk, amikor a jelenlegi kijevi hatóságokkal tárgyaltunk, és ezt a tárgyalási folyamatot tulajdonképpen Isztambulban fejeztük be az isztambuli megállapodás jól ismert tervezetével, amely után a csapatokat kivontuk Kijevből, hogy megteremtsük a feltételeket a megállapodás megkötéséhez” – magyarázta.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó