2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Putyin: eddig visszafogottan reagáltunk, de ennek most vége

Oroszország eddig “visszafogottan” reagált Kijev akcióira és “terrortámadásaira”, de ez megváltozhat – mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kommentálta az ukrán “ellentámadást”, és következményekre figyelmeztette Kijev “terrortámadásokkal” kapcsolatos próbálkozásait.

Oroszország egyelőre visszafogottan reagált az orosz infrastruktúrát ért ukrán csapásokra és terrortámadásokra – közölte Vlagyimir Putyin elnök.

Az államfő elmondta, hogy voltak kísérletek terrortámadások végrehajtására orosz nukleáris létesítmények ellen, de a helyzetet mostanra sikerült ellenőrzés alá vonni.

A kijevi hatóságok ellentámadásról szóló kijelentéseit is kommentálta:

“Meglátjuk, hogy megy, hogyan végződik” – mondta Putyin.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy a különleges műveleti tervben nincs helye módosításoknak.

“Az operatív döntések menet közben születnek, a fő cél a Donbassz felszabadítása, az ottani offenzív művelet nem áll le, de nem sietünk” – mondta az elnök.

Putyin elismerte, hogy nem ismeri Ukrajna biztonsági garanciákról szóló terveket.

“Őszintén szólva nem vagyok tisztában azzal, hogy ezúttal mit kínálnak. Mi, ami azt illeti, ezzel kezdtük. Akkor beszéltünk, amikor a jelenlegi kijevi hatóságokkal tárgyaltunk, és ezt a tárgyalási folyamatot tulajdonképpen Isztambulban fejeztük be az isztambuli megállapodás jól ismert tervezetével, amely után a csapatokat kivontuk Kijevből, hogy megteremtsük a feltételeket a megállapodás megkötéséhez” – magyarázta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...