2022, november 27.
5.2 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Videó: civil teherautónak álcázták a rakéta-sorozatvetőt az ukránok és úgy lőtték Luganszkot

A RIA Novosztyi birtokába kerültek felvételek Luganszk ágyúzásról, ahol az ukrán hadsereg egy civil teherautónak álcázott rakéta-sorozatvetővel (MLRS) tüzel.

A videón látható, hogy a fegyver a Gazella típusú jármű hátsó részében vannak elrejtve, és egy sátorral vannak letakarva. A rakétákat egy lakott területről lőtték ki. Ahogy a videóból kiderül, a sorozatvetőt később az orosz tüzérség megsemmisítette azon a településen kívül, ahonnan kilőtték.

A “nem szabványos” rakétavető használata korábban gyakori volt a közel-keleti és észak-afrikai konfliktusokban, különösen Szíriában és Líbiában. Ott az irreguláris harcosok és terroristák hasonló harci taktikát alkalmaztak a kormányerők és a civilek ellen.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők teljesítették az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. Az orosz hadsereg szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...