2022, december 4.
6.7 C
Budapest
-10.6 C
Moszkva

Videó: az ukrán hadsereg buszpályaudvart lőtt Donyeck központjában, áldozatok (+18)

Az ukrán fegyveres erők a donyecki Centr buszpályaudvart ágyúzták, amelynek következtében az előzetes jelentések szerint két ember meghalt – közölte a RIA Novosztyi helyszíni tudósítója.

A beszámolók szerint a támadás áldozatai egy autóbusz vezetője és egy másik személy volt. Az áldozatok száma emelkedhet.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) területi védelmi parancsnokságának közlése szerint a donyecki Vorosilov kerületre mért csapás következtében két ember meghalt, három másik pedig megsebesült.

A köztársasági vezető, Gyenyisz Pusilin idézte Ruszlan Jakubovot, a Tűzszünet Ellenőrző és Koordinációs Központ (JCCC) irodavezetőjét, aki szerint az ukrán fegyveres erők Kurahovo irányából M777-es tarackokkal lőtték a területet. Azt is pontosította, hogy a második áldozatról kiderült, hogy egy munkából hazatérő lány volt.

“Ez egy újabb célzott bombázás civilek ellen” – tette hozzá Pusilin, megjegyezve, hogy a buszpályaudvar közelében nem voltak katonai létesítmények.

A DNR belügyminisztérium és a mentőszolgálat képviselői a helyszínen dolgoznak.

Az ukrán csapatok rendszeresen lövik Donyecket és a közeli településeket. Főként 155 milliméteres kaliberű NATO-tüzérségi fegyvereket használnak. A támadások következtében továbbra is civilek halnak meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...