2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Peking elmagyarázta a nyugati médiának, hogy mit jelent a nemzetközi közösség

Amikor a nyugati fősodratú média a “nemzetközi közösségről” beszél, az valójában a Nyugatot és szövetségeseit jelenti – mondta Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője.

“Mit jelent a ‘nemzetközi közösség’?” írta Zhao szerdán a Twitteren, miközben két térképet tett közzé.

Az első térkép, amelynek címe “A nemzetközi közösség”, a világ összes országát ábrázolja, pirosra festve.

A második térképen csak az Egyesült Államok, Kanada, az európai államok, Ausztrália, Új-Zéland, Japán és Dél-Korea van pirossal kiemelve. A Közel-Kelet és Ázsia többi része, valamint egész Afrika, Közép- és Dél-Amerika és Oroszország szürke színű. Zhao így jellemezte a térképet: “‘A nemzetközi közösség’ a nyugati mainstream média szerint”.

Június végén a diplomata bírálta a NATO-t, amiért felülvizsgált stratégiai koncepciójában Kínát “kihívásként” jellemezte.

“A világ népei világosan látják, hogy Kína értékes lehetőségeket kínál a világbéke és a fejlődés számára. Nem jelent “rendszerszintű kihívást”, ahogy azt a NATO tévesen állítja” – mondta Zhao akkor újságíróknak.

“A NATO azt állítja magáról, hogy regionális védelmi szövetség, de folyamatosan új területekre és tartományokba igyekezett előretörni, és háborúkat vívott a világ különböző országaiban. A NATO kezén az emberek vére szárad” – mondta a diplomata.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...