2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Videó (+18): hazaküldi a Wagner-csoport az ukrán katonák holttesteit Szoledarból

Az orosz Wagner-csoport magánhadsereg közölte, hogy az elesett ukrán katonák holttesteit Szoledarból előkészítették az Ukrajnába szállításra. A szombaton közzétett videón az látható, amint koporsókat, amelyekben az ukrán fegyveres erők katonáinak maradványai vannak, teherautókba rakodnak.

Az egyik katona azt mondta Jevgenyij Prigozsinnak a Wagner alapítójának, hogy összesen mintegy 20 teherautót készülnek Ukrajnába küldeni. “Négy-öt szállítmányt tervezünk a másik féllel egyeztetve” – tette hozzá a katona. Prigozsin válaszában arra kérte, hogy “legyenek óvatosak, hogy [a holttesteket] megfelelően kapják vissza”.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője január 13-án kijelentette, hogy a Donyecki Népköztársasághoz tartozó Szoledar város felszabadítása előző este befejeződött.

A tárca hozzátette, hogy a városrészek ostromát “sikeresen megoldották a Wagner-csoport rohamosztag önkénteseinek bátor és önzetlen tettei”. Moszkva hozzátette, hogy “csak az elmúlt három napban több mint hétszáz ukrán katonát semmisítettek meg Szoledar város közelében”.

Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes január 15-én hivatalos Telegram-csatornáján azt írta, hogy “a harcok folytatódnak”. Ukrajna részéről nem érkezett hivatalos kommentár Szoledar feladásáról, mint ahogy a halottak számáról sincs adat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...