2023, február 4.
5.7 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Zelenszkij elismerte, hogy a nyugati tankok nem változtatnak semmin

Néhány tucat nyugati tank szállítása Ukrajnának nem lesz képes alapvetően megváltoztatni a helyzetet – mondta Volodimir Zelenszkij az ARD-nek adott interjújában.

“Amikor az orosz hadsereg, amelynek ezer tankja van ellenünk, egyetlen ország sem dönt úgy, hogy ad 10 tankot, 20, 50 tank nem oldja meg a problémát” – mondta.

Véleménye szerint a nyugati katonai felszerelések szállítása az ukrán fegyveres erők “motiválására” irányul.

A kijevi hatóságok már több hónapja követelnek páncélozott járműveket a támadó műveletekhez. Az Egyesült Királyság megígérte Ukrajnának a Challenger 2-t, míg Washington azt mondta, hogy egyelőre nem látja értelmét az Abrams tankok átadásának.

Mint Vlagyimir Putyin többször is hangsúlyozta, Oroszország soha nem tagadta meg a tárgyalásokat Ukrajnával, de a kijevi hatóságok maguk tiltották ezt meg. Az elnök szerint Moszkva nem az ukrajnai konfliktus lendkerékének pörgetésére, hanem annak befejezésére törekszik. Ugyanakkor a nyugati országok egyre inkább arról beszélnek, hogy folytatni kell az ellenségeskedést, fegyverekkel kell pumpálni Ukrajnát, és az ukrán fegyveres erők harcosait a saját területükön kell kiképezni.

A Kreml a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és nem jelentenek jót Ukrajnának, a fegyverszállítás pedig az orosz hadsereg számára legitim célponttá válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....