2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Vezetőváltás az OTP oroszországi leánycégénél

Távozik posztjáról az OTP oroszországi leánybankja, az OTP Bank Oroszország elnöke, Georgij Cseszakov – erősítették meg szerdán az MTI-nek az OTP-nél a korábbi sajtóinformációkat. Október 16-tól ügyvezető elnökként Julia Oreskina, a pénzintézet vezető testületének a tagja irányítja majd a bankot – áll az orosz leánycég szerdai közleményében.

Hamecz István, a leánybank igazgatóságának elnöke azt mondta, hálásak Georgij Cseszakovnak a 2013 óta tartó eredményes együttműködésért. A nehéz piaci körülmények ellenére az OTP Bank erősítette pozícióját, továbbra is a második legnagyobb kártyaelfogadó-terminál üzemeltető maradt Oroszországban – tette hozzá.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Georgij Cseszakovnak azért kellett távoznia, mert az ő megítélése eltért az OTP csoport részvényeseinek véleményétől a bank oroszországi kilátásaival kapcsolatban. A hírügynökségnek az orosz leánybanknál nem erősítették meg azokat a sajtóértesüléseket, hogy az október 15-től távozó Cseszakov utóda a jelenlegi pénzügyi igazgató, Tálas Sándor lesz. Georgij Cseszakov négy éven belül a harmadik elnök, akinek mennie kellett az OTP orosz leánybankjától – jegyezte meg a RIA Novosztyi.

A most távozó elnök 2013 decemberétől töltötte be posztját. Az OTP Bank Oroszország az első fél évet 3,4 milliárd rubel (1 rubel=4,22 forint) veszteséggel zárta, ami csaknem háromszorosa az egy évvel korábbi 1,2 milliárd rubel veszteségnek.

Az OTP Bank Oroszország 171,8 milliárd rubeles eszközállományával a 48. legnagyobb bank volt Oroszországban idén július elsején.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...