2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Válasz – Oroszország nyugati határaira telepíti haderejét

Egy magas rangú orosz tábornok arról nyilatkozott, hogy Moszkva megerősíti a nyugati határvidéket, ha az Egyesült Államok nehéz fegyverzetet telepít a Baltikumba – írja a Rusvesna. Az amerikai hivatalnokok hétvégi nyilatkozatából az derült ki, hogy nehéz fegyverzetet akarnak telepíteni Európa keleti részére, hogy jókedvre derítsék a szövetségeseket, akik aggódnak Oroszország ukrajnai agressziója miatt. Jurij Jakubov, orosz tábornok szerint a hidegháború óta ez lett volna a Pentagon és a NATO legagresszívabb lépése.

Lengyelország és Litvánia megerősítették azt a hírt, hogy tárgyalásokat folytatnak Washingtonnal az amerikai bázis létrehozásáról, ahol nehéz fegyvereket tárolnának. Jakubov erre a hírre azt nyilatkozta, hogy nem marad más választásuk, minthogy megnöveljék katonai erejüket a stratégiailag fontos nyugati irányban. „Elsősorban megerősítjük a hadseregünket az egész nyugati határvidéken. Új páncélos, tüzérségi és légi egységeket hozunk létre” – mondta Jakubov.

Dmitrij Peszkov, a Kreml hivatalos szóvivője nem tud semmit Washington ez irányú nyilatkozatairól. „Az Egyesült Államok részéről nem tudunk semmilyen nyilatkozatról ezzel kapcsolatban, ezért még nincs mit mondanom” – mondta Peszkov az újságíróknak megjegyezve, hogy ezzel kapcsolatban nem tárgyaltak az amerikai partnerekkel.

Oroszország már régóta elégedetlen azzal, hogy a Nyugat és a NATO beleavatkozik Oroszország érdekszférájába, aminek a volt Szovjetunió országait tekintik. „A Kalinyingrád megyei rakéta egységeket gyorsított tempóval fogjuk átfegyverezni az új Iszkander rakétarendszerre. A fehéroroszországi katonai egységeinket is átalakítjuk” – mondta Jakubov.

Az Egyesült Államok egyik hivatalnoka a következőképp nyilatkozott a New York Times egy cikkére reagálva, ahol arról van szó, hogy ötezer katona számára elegendő katonai járművet akarnak elhelyezni Kelet-Európában: „Jelentős mennyiségű technikát fogunk elhelyezni”.

RapidPress Hírszolgálat

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....