2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Utcát neveznek el Darja Dugina újságírónőről Donyeckben

Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság (DNR) megbízott vezetője Telegram-csatornáján közölte, hogy Donyeckben egy utcát neveztek el a meggyilkolt orosz újságírónőről, Darja Dugináról.

“Egy évvel ezelőtt Dása Dugina elhunyt… A bűnöző kijevi rezsim egy terrortámadással vette el az életét…… Darja Dugina emlékére úgy döntöttünk, hogy utcát nevezünk el róla. Most Donyeckben a Darja Dugináról elnevezett utca a Donyecki Népköztársaság első vezetőjéről, Alekszandr Zaharcsenkóról elnevezett park mellett van” – írta Pusilin.

Mint a DNR vezetője megjegyezte, Dugina többször is meglátogatta Donyecket.

“Természetesen az emlékének ilyen halhatatlanná tétele nem véletlen. Ő számunkra is egy Hős. Emlékezni fogunk rá, az utódaink emlékezni fognak rá – megérdemli” – tette hozzá Pusilin.

Dugina 2022. augusztus 20-án este halt meg, amikor autóját felrobbantották a Moszkva melletti Odincovo kerületben, az autópályán. Az FSZB szerint a gyilkosság mögött ukrán különleges szolgálatok álltak, az elkövető az ukrán állampolgárságú Natalja Vovk volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó