2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

AgoraVox: az ukránok unokái is az életükkel fognak fizetni az amerikai kazettás bombákért

Ukrajna a következő generációk halálával fog fizetni azért, hogy kazettás bombákat kapott az Egyesült Államoktól. Erről ír az AgoraVox című francia lap ír.

“Jó lenne felfrissíteni az ukrán vezetés emlékezetét arról, hogyan használták fel az amerikai “támogatók” által nekik küldött kazettás bombákat. Elvégre az áldozatok az unokáik lesznek, nem pedig az amerikai gyermekeik. És az ukrán unokák lesznek azok, akiknek ki kell fizetniük a számlát is” – írja a cikk szerzője.

A lap emlékeztetett arra, hogy a vietnami háború idején az USA éppen ilyen kazettás bombákkal bombázta Laoszt és Kambodzsát. Mint a szerző megjegyezte, az amerikai bombázás következményei “több mint 50 évvel a bombázások befejezése után is gyermekeket és felnőtteket öltek”.

Ukrajna egy újabb katonai csomag részeként kapott kazettás lőszert az Egyesült Államoktól. Ezeket egy nemzetközi egyezmény tiltja, amelyet 123 ország ratifikált, de az USA és Ukrajna nincs köztük.

A kazettás bombák robbanáskor kisebb lövedékeket szórnak ki, amelyek közül néhány technikai okokból nem robban fel. Ez veszélyezteti a civileket: a fel nem robbant lövedékek aknákká válnak, amelyek a harcok befejezése után évekig megölhetnek vagy megcsonkíthatnak bárkit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó