2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Zaharova: a nemzetközi szervezetek tovább hallgatnak Darja Dugina újságíró meggyilkolásáról

Oroszország még mindig nem hallott semmilyen reakciót a nemzetközi szervezetektől Darja Dugina újságíró meggyilkolása, valamint a média képviselői ellen elkövetett más atrocitások kapcsán – közölte vasárnap Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Egy évvel Dugina tragikus halála után még mindig nem hallottunk egy szót sem az illetékes nemzetközi szervezetektől és emberi jogi intézményektől ebben a kérdésben, valamint számos más, a média képviselői ellen elkövetett szándékos atrocitásról, akik álláspontja nem egyezett meg a kollektív Nyugat által jóváhagyott véleménnyel” – mondta Zaharova nyilatkozatában.

“A képmutatás, a saját és más újságírók között a rosszra és a jóra szétválasztás – ez az uralkodó tényező az ilyen struktúrák tevékenységében” – folytatta.

“Ismét felhívjuk a nemzetközi emberi jogi szervezetek és igazságügyi intézmények figyelmét az újságírók jogainak durva megsértésére és az ellenük alkalmazott terrorista módszerekre”.

A 29 éves Darja Dugina augusztus 20-án halt meg, amikor autóját felrobbantották az M1-es autópályán, a moszkvai régió Odincovszkij kerületében található Bolsije Vjaszemij falu közelében. Augusztus 22-én az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azt közölte, hogy a gyilkosságot sikerült felderíteni. Az ügynökség szerint a gyilkosságot az ukrán titkosszolgálatok követték el, az elkövető pedig egy Natalja Vovk nevű ukrán állampolgár volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó