2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

USA: nem soroljuk Oroszországot a terrorizmust támogató országok közé

Az amerikai kormányzat döntése, hogy Oroszországot nem sorolja a terrorizmus támogatói közé, végleges – közölte Karin Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője kedden.

Egy ilyen elképzelés megvalósítása megakadályozná Ukrajna támogatását és a humanitárius helyzet megoldását – mondta.

“Ahogy az elnök mondta, és ahogy mi is gondoljuk, ez nem a leghatékonyabb és leghatásosabb eszköz a továbblépéshez” – hangsúlyozta Jean-Pierre.

Az országok “terrorizmus támogatóinak” kijelölése a külügyminisztérium hatáskörébe tartozik, de az amerikai szenátus korábban elfogadott egy határozatot, amely egy ilyen döntést követel. A képviselőházban is benyújtottak egy törvényjavaslatot.

Joe Biden amerikai elnök nemlegesen válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte Oroszországot fel kellene-e venni a terrorizmust támogató országok listájára.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője korábban arra figyelmeztetett, hogy ha Washington ilyen lépést tesz, a két ország közötti kapcsolatok feledésbe merülhetnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...