2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

A nyugati szankciók közelebb hozták egymáshoz Oroszországot és Indiát

Az Oroszország és India közötti kereskedelmi és gazdasági együttműködés a nyugati szankciók ellenére, illetve azoknak köszönhetően gyorsan növekszik – mondta Rishabh Sethi, az India Nemzetközi Kezdeményezések Központjának vezetője az RT hírtelevíziónak a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum alkalmával.

“Az elmúlt 75 évben Oroszország és India folyamatosan fejlesztette együttműködését, és idén minden korábbi rekordot megdöntöttünk az üzleti és kereskedelmi kapcsolatok terén” – mondta.

Sethi megjegyezte, hogy az elmúlt három hónapban Újdelhi növelte az energiaimportot Oroszországból, cserébe nagy mennyiségű különböző terméket szállítva.

“India a világ egyik legnagyobb gyártási központja, amely gyógyszerekkel, gépjárművekkel és alkatrészekkel, valamint technológiával, szoftverekkel, IT- és egyéb termékekkel tudja ellátni Oroszországot” – magyarázta, hozzátéve, hogy India jó alternatív piac Oroszország számára az áruk behozatalát illetően.

“Úgy érzem, hogy a szankcióknak nincs nagy hatása országaink kapcsolatai között” – jelentette ki Sethi -, sőt, a szankciók éppen ellenkezőleg, a szankciók közelebb hozták egymáshoz Oroszországot és Indiát.

A két ország sikeresen létrehozta a kölcsönös rubelben és rúpiában történő elszámolások mechanizmusát – jegyezte meg.

A két nemzet valutájában folytatott kereskedelem bővült. Moszkvának és Újdelhinek nem kell dollárt vagy eurót használnia a kétoldalú kereskedelemben, “fizethetünk a helyi valutáinkkal, beleértve a kínai jüant is” – mondta.

“Ez nagy lépés az amerikai dollár és az euró teljes hegemóniájának megállításához. Ez tehát olyan, mintha az egész világ számára példát mutatna, hogy az üzleti és kereskedelmi fejlődés szempontjából támogassák saját valutáikat”.”

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...