2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

USA: az orosz kőolajtermékek ársapkája nem a tervek szerint alakulhat

Az Egyesült Államok azon kísérletei, hogy árkorlátozást vezessenek be az Oroszország által szállított kőolajtermékekre, váratlan következményekkel járhatnak – mondta Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter újságíróknak, akit a Reuters hírügynökség idéz.

“Tudják, mindig fennáll a lehetősége annak, hogy a dolgok nem a terv szerint alakulnak, de nagyon alaposan tanulmányoztuk ezeket a piacokat, és úgy véljük, hogy olyan plafonokkal fogunk előállni, amelyekkel ugyanazt érjük el, amit eddig a nyersolaj esetében elértünk” – mondta Yellen.

Az új árplafonok a nyersolajnál nagyobb kihívásnak bizonyulnak, figyelembe véve a kőolajtermékek választékát, az árstruktúrát és az orosz gázolaj piacra történő beszállításának szükségességét – jelentette a Reuters a miniszterre hivatkozva.

“Ez bonyolultabb, de keményen dolgoztunk azon, hogy kitaláljuk, hogyan érhetjük el ugyanazokat a célokat”, mint az orosz olaj árplafonja esetében – mondta Yellen.

A Hetek csoportjának (G7) tagjai, az EU és Ausztrália 2022. december 5-től 60 dolláros szinten határozták meg az orosz olaj tengeri szállításainak árplafonját hajóik és területeik számára. A kőolajtermékekre vonatkozó árplafonok idén február 5-től lépnek életbe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...