2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Nemrég szerződött Oroszországba az argentin focista, de máris közölte, hogy állampolgárságot szeretne

Benjamin Garre argentin hivatásos labdarúgó kijelentette, hogy orosz állampolgárságért folyamodik, alig néhány hónappal azután, hogy szerződést kötött az oroszországi Szamara városában található Krilja Szovjetov klubbal.

A 22 éves balszélső először a klubigazgatónak, Szergej Kornyilenkónak beszélt terveiről – számolt be a héten a Match TV sportcsatorna. A Matchnek adott interjúban Garre megerősítette szándékát.

“Lehet, hogy sok évet töltök ebben az országban. Még csak egy hónapja vagyok itt, de máris remekül érzem magam!” – mondta.

“Szeretnék [orosz] útlevelet szerezni, és készen állok arra, hogy sok évet töltsek Oroszországban” – tette hozzá.

Múlt héten ügynöke, Emilio Champion a Match TV-nek elmondta, hogy segít a játékosnak megszerezni az orosz állampolgársághoz szükséges dokumentumokat.

“Még mindig gyűjtjük az összes szükséges papírokat… Ez eltart egy ideig, hogy teljesítsük az összes [orosz] kormányzati követelményt” – mondta Champion. Korábban Champion azt is kifejtette, hogy Garre valószínűleg lemond argentin állampolgárságáról, hogy megkapja az orosz útlevelet.

Garre az 1986-os FIFA-világbajnokságon győztes Oscar Garre unokája, és junior szinten képviselte Argentínát, a 2015-ös U15-ös dél-amerikai bajnokságon bronzérmet nyert.

A játékos 2018-ban az angol Manchester Cityhez szerződött. 2020-ban visszatért Argentínába, és a Racing Club de Avellaneda csapatához szerződött, majd kölcsönbe a Club Atletico Huracanhoz került. Januárban Garre 1,75 millió eurós (1,92 millió dollár) átigazolással a Krilja Szovjetov Szamarához szerződött.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó