2023, október 2.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Ursulának nem jött be a legutóbbi paródia: ismét az RT hírtelevíziót szankcionálja

Az RT Balkán is felkerült az EU által szankciókkal sújtott szervezetek listájára az unió pénteken közzétett legújabb, Oroszországgal szembeni korlátozó csomagjában.

Az uniós tilalmat az új intézkedéscsomagban további öt médiumra terjesztették ki. Az Európai Tanács a lépést az “EU és a szomszédos országok civil társadalma ellen irányuló összehangolt propagandaakciók” elleni fellépésként jellemezte.

Az angol nyelvű RT International és más nyelveken sugárzó testvércsatornáit már korábban is betiltotta az EU az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus 2022 februári kirobbanása óta bevezetett korábbi korlátozó csomagok részeként.

Moszkva a korlátozásokat a médiaszabadság megsértésének és annak bizonyítékának tekinti, hogy az EU elkötelezettsége a szólásszabadság mellett hazugság. Már az ukrajnai konfliktus előtt is próbálták a tagállamok, például Németország, korlátozni egyes orosz médiumok tevékenységét.

Az RT Balkán online változata, amely szerb nyelvű híreket közöl, és regionális ügyekre összpontosít, 2022 novemberében indult el. A csatorna külön honlapot és számos közösségi médiafiókot foglal magába, és tervben van egy élő televíziós sugárzás is. A YouTube, a Google tulajdonában lévő videómegosztó szolgáltatás egy hónappal az indulás után már betiltotta a csatornát.

Az Oroszország elleni uniós szankciók legújabb körét megelőzően magas rangú brüsszeli tisztviselők elismerték, hogy már majdnem teljesen kifogytak a célba vehető gazdasági ágazatokból. A 11. csomagban szereplő intézkedések közül soknak az a célja, hogy megakadályozza a szankciók esetleges megkerülését.

Tilalom lép életbe az orosz nyersolaj Barátság-kőolajvezeték északi szakaszán keresztül történő szállítására vonatkozóan is, bár harmadik felek, nevezetesen Kazahsztán, továbbra is használhatják a tranzitútvonalat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó