2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Bild: lemond a német védelmi miniszter

Christine Lambrecht úgy döntött, hogy lemond védelmi miniszteri tisztségéről – értesült a német BILD című bulvárlap.

A beszámoló szerint a lemondásra irányuló kezdeményezés tőle – és nem a kancelláriától – származott. Most már csak a lemondás pontos időpontja a kérdés. Az utódjáról szintén belső megbeszélések folynak.

A közelgő lemondást példátlan botrányok sorozata előzte meg. Legutóbb Lambrecht szilveszterkor okozott felháborodást. Ekkor egy kínos beszédet mondott a szilveszteri tűzijáték előtt.

A szociáldemokrata miniszter az Instagram közösségi oldalon osztott meg egy videót arról, hogy Berlinben mond újévi beszédet. Miközben az Ukrajnában tíz hónapja dúló háborúról emlékezik meg, a város – akár egy háborús övezet – a szilveszteri tűzijátékok zajától hangos, ráadásul szavait alig hallani.

A nem túl szerencsés párosításon túl ugyanakkor a német média azt is érzéketlennek tartja, ahogyan Christine Lambrecht az ukrajnai háborúnak tulajdonítja izgalmas szakmai tapasztalatszerzését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....