2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Ukrán tiszt a kanadai újságírónak: 60-ból 4 emberem maradt

Az ukrán párti kanadai újságíró szerint nyerhet Ukrajna, ha a nyugat még több fegyvert szállít az országba.

Neil Hauer kanadai újságíró, aki éppen tegnap hagyta el Donbasszt, több bejegyzést is írt a fronton kialakult helyzetről.

Hauer azt írja, hogy “az ukrán fegyveres erők minden centiméternyi földért harcolnak a Donbasszban. De haldokolnak. Százával és ezrével halnak meg, az orosz hadsereg szétmarcangolja őket”.

Egy ukrán katonatiszttel folytatott levelezést is közzétett, akivel Szlovjanszkban találkozott, és aki Limanban harcolt. Az ukrán tiszt elmondta Hauernek, hogy a rábízott 60 emberből négyen maradtak életben.

“Jó” tiszt. A lényeg az, hogy mindannyian meghaltak, ő pedig életben van. Holnap pedig új embereket bíznak rá – a szerk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...