2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Ukrán sorozatvető-támadás érte az orosz ellenőrzésű Melitopolt, többen megsérültek

Legkevesebb hat ember megsebesült, amikor ukrán sorozatvetők HIMARS- és kazettás robbanótöltettel felszerelt Vilha rakétákat lőttek ki Melitopolra – közölték az orosz ellenőrzés alá került Zaporozsje biztonsági szolgálatai.

A TASZSZ hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta, hogy három rakéta csapódott be. A RIA Novosztyi szerint megsérült egy vasúti depó, egy többemeletes lakóház és egy gázvezeték.

Vlagyimir Rogov, Zaporozsje régió Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja vasárnapi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy a támadásban bevetett hét HIMARS-rakétát Orehiv külvárosából indították. A depót a héten második alkalommal érte tüzérségi csapás.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több más településéről is jelentettek ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok. A donyecki régióban lévő Petrovszke településen egy nő belövés következtében megsérült.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt nap során elszenvedett emberveszteségét mintegy négyszáz főben nevezte meg. Mint mondta, közülük mintegy 210 katona és zsoldos a Donyeck környékén vívott harcokban esett el.

A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai létesítmények között nevezett meg egyebek között három török gyártmányú Kirpi páncélozott személyszállítót egy hadianyag-raktárt, valamint három vezetésipontot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó