2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Ukrán pofára esés az ENSZ szavazásán! 193 tagállamból csak 58 támogatta az oroszellenes nyilatkozatot

Az ukrajnai konfliktusról szerdán kiadott közös oroszellenes nyilatkozatot mindössze 58 ENSZ-tagállam, vagyis a szervezet 193 tagjának kevesebb mint egyharmada támogatta.

Szerhij Kiszlicja, Ukrajna állandó ENSZ-képviselője az ENSZ székházában újságíróknak olvasta fel a dokumentumot, és megnevezte az összes államot, amely támogatta azt. A nyilatkozat elítéli Oroszország tevékenységét, és felszólítja, hogy azonnal hagyja abba a harci műveleteket.

Csak az USA és hű szövetségesei írták alá a nyilatkozatot

A nyilatkozat aláírói között vannak az Európai Unió országai, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Grúzia, Törökország, valamint néhány ázsiai és latin-amerikai ország.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges katonai műveletet jelentett be a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és denácifikálását tűzte ki célul.

Ezt követően a Nyugat nagyszabású oroszellenes szankciókat kezdett bevezetni, és fokozta az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. A nyugati politikusok úgy vélekedtek, hogy ez szó szerint gazdasági háború Oroszország ellen. Az orosz elnök március 16-án megjegyezte, hogy a Nyugat szankciós politikája az agresszió minden jelét hordozza. Szavai szerint az Oroszország megfékezésének politikája a Nyugat hosszú távú stratégiája.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...