2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Ukrán páncélozott járművek jelentek meg a Donbassz lakóövezeténél

A Luganszki Népköztársaság (LNR) Népi Milíciája közölte, hogy az ukrán fegyveres erői páncélozott járműveket telepítettek a Donbassz lakóövezetéhez.

Az önhatalmúlag kikiáltott Luganszki Népköztársaság népi milíciája közölte, hogy a Donbassz-kontaktvonal közelében fekvő Novozvanovka faluban észlelték az ukrán biztonsági erők páncélozott járműveit – írja a Ria Novosztyi.

Az LNR védelmi minisztériumának szóvivője elmondta, hogy az ellenség megsértette a tűzszünetről szóló megállapodást és továbbra is fegyvereket és katonai felszereléseket telepít az ukrán ellenőrzés alatt álló lakott területekre.

Hozzátették továbbá, hogy az ukrán fegyveres erők Bukovel-AD komplexumokat használtak az EBESZ-misszió ellenőrzésekor, amelynek segítségével el tudták rejteni a pilóta nélküli légijárművek (UAV) jeleit a Kijev által ellenőrzött Orehovó falu és a vitatott hovatartozású Zolote város közelében.

A sajtószolgálat képviselője szerint az ukrán biztonsági erők így próbálták megakadályozni, hogy a misszió megfigyelői felfedezzék a tiltott katonai felszereléseiket.

A népi milícia hangsúlyozta, hogy folyamatosan ellenőrzik az ukrán felet, és szigorúan betartják a jelenlegi tűzszünet feltételeit.

A tűzszüneti megállapodás a Donbasszban 2020 nyarán lépett hatályba.

Ennek ellenére a konfliktusban részt vevő felek között továbbra is tűzharcok folynak, az önjelölt köztársaságok szerint az ukrán nehéztüzérség lakónegyedeket támad.

Moszkva többször hangsúlyozta, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, és elhúzza a konfliktus rendezéséről szóló tárgyalásokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó