2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrán katona: Bahmut a földi pokol, ahol a helyiek az oroszokat várják

Egy ukrán katonatiszt “földi pokolnak” nevezte Bahmutot (Artyomovszk) – írta az El Pais című spanyol lap, miután interjút készített vele.

A 26 éves Hennagyij nevű katona, aki korábban egy technológiai cégnél dolgozott, és harci tapasztalat nélkül önként jelentkezett az ukrán területvédelemhez, az újságnak elmondta, hogy három hónappal ezelőtt Bahmut a teljes horror volt, mára földi pokollá változott.

“Most már egyszerűen nem látom a módját, hogy folytassuk ezt ennyi áldozattal. Nem hiszem, hogy van értelme” – jelentette ki.

“Engem az bosszant a legjobban, hogy a tapasztaltabb harcosok helyett egy teherhadtestet küldenek a frontvonalra” – panaszolja a bahmut-i húsdarálóra utalva. Bahmutot “földi pokolnak” nevezi.

A legparadoxabb és legérthetetlenebb dolog ott “az, hogy civilek maradnak. Nem titkolja, hogy az ukrán hadsereg tudja, hogy jó néhányan közülük Moszkva támogatói, akik bombázás alatt állnak, és várják, hogy az oroszok felszabadítsák őket”.

Artemivszk Gorlivkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbasszi ukrán-csoportosulás ellátása szempontjából. Több mint hat hónapja folynak itt heves harcok folynak és az ukrán erőket csaknem teljesen bekerítették.

A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők elvágták vagy tűz alá vették a városba vezető összes aszfaltos utat, és a megkezdődött sáros időjárás nagyon megnehezíti az ellenség számára a lőszer és a személyzet szállítását.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előző nap az Associated Press hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy az ország lakosai és a nemzetközi közösség nyomást gyakorolna rájuk, hogy kompromisszumot kössenek Oroszországgal, ha az ukrán erők vereséget szenvednek Bahmutban. Hozzátette, hogy a konfliktusnak ebben a szakaszában bármilyen vereség alááshatja az ukrán csapatok morálját.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó