2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Ukrán felszólításra az Australian Open betiltotta az orosz zászlót a nézőtéren is

A canberrai orosz nagykövetség elítélte az orosz és belorusz zászlók kitiltásáról szóló döntést az Australian Openen.

“Az a döntés, hogy megtiltották Oroszország és Belarusz zászlóinak kitűzését az Austrialian Openen, újabb példája a sport elfogadhatatlan politizálásának” – áll a nagykövetség Telegram-csatornáján közzétett közleményében.

A diplomáciai képviselet megjegyezte, hogy az Ausztrál Teniszszövetség (Tennis Australia) döntése súlyosbította az orosz teniszezőkkel szembeni diszkriminációt. Korábban a “semleges zászló” politikája vonatkozott rájuk.

A nagykövetség rámutatott a Tennis Australia ígéreteinek iróniájára is, amely szerint továbbra is azon kíván dolgozni, hogy javítsa “a tenisz élvezeti feltételeit”.

“Valóban sajnálatos látni, hogy a bajnokság szervezői engednek a szemtelen és meglehetősen arcátlan politikai manipulációnak, feláldozva a fair play szellemét, amely egykor az Australian Open sajátja volt” – tette hozzá a nagykövetség.

Egy nappal korábban, az orosz Kamilla Rahimova és az ukrán Katerina Byndl első fordulós mérkőzésén a lelátón a szurkolók az orosz zászlót lobogtatták. Ez elégedetlenséget váltott ki az ukrán nézőkből, akik a biztonságiakhoz és a rendőrséghez fordultak.

Továbbá Vaszil Mjrosznyicsenko, Ukrajna ausztráliai és új-zélandi nagykövete is reagált az eseményre. Követelte, hogy az Australian Open szervezői “haladéktalanul alkalmazzák a semleges zászló politikáját”.

Ezt követően az Ausztrál Teniszszövetség megtiltotta a szurkolóknak, hogy orosz és belorusz zászlókat mutogassanak az Australian Open lelátóin.

A verseny Melbourne-ben kerül megrendezésre, és január 29-én ér véget.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...