2023, február 4.
5.7 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Sojgu átfogó változásokat jelentett be az orosz hadseregben

Az orosz hadseregben 2023 és 2026 között nagyszabású változtatásokat hajtanak végre és 1,5 millió főre növelik a haderő létszámát – közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

A nyilatkozatra a katonai tárca katonai osztályának az orosz fegyveres erők létszámának növeléséről szóló ülését követően került sor, amelyet Szergej Sojgu védelmi miniszter tartott.

“A fegyveres erők összetételében bekövetkező nagyszabású változások, a fegyveres erők erejének növelése, valamint az Oroszországi Föderáció katonai-adminisztratív felosztásában 2023-2026 folyamán bekövetkező változások megkövetelik, hogy minden védelmi miniszterhelyettes, főparancsnok (a fegyveres erők), parancsnok (a katonai körzetek csapatainak, az Északi Flottának és a fegyveres erők ágainak) parancsnokai megfelelő illetékes döntéseket hozzanak” – áll a közleményben.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter ellenőrizte az ország ukrajnai katonai műveletében részt vevő erők “Kelet” csoportosításának főhadiszállását – közölte kedden a védelmi minisztérium.

A harci főhadiszálláson Szoigu meghallgatta a parancsnokok jelentéseit a jelenlegi szárazföldi katonai helyzetről és az orosz egységek által végrehajtott manőverekről – áll a minisztérium közleményében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....