2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Ukrán drónokat lőttek le Oroszországban

Két ukrán drónt semmisítettek meg az Ukrajnával északkeletről határos oroszországi Kurszki területen – közölte a régió kormányzója.

Roman Sztarovojt kormányzó a közösségi médiában azt írta, hogy “az orosz légvédelmi erők lelőttek két ukrán drónt” hétfőn kora reggel Borovszkoje faluban. Azt mondta, hogy az incidensben senki sem sérült meg.

“A régióban meghosszabbítják a terrorkészültséget” – közölte Sztarovojt később egy kormányülésen. A kormányzó korábban azt mondta, hogy szombaton gránátok csapódtak be egy határátkelőnél, szintén áldozatok nélkül.

Szintén hétfőn reggel tűz ütött ki egy olajraktárban Brjanszkban, az ukrán határtól mintegy 150 kilométerre fekvő városban. A tűz oka egyelőre ismeretlen, erről itt írtunk bővebben és videót is találsz a cikkben.

Április 1-jén Oroszország azzal vádolta meg Kijevet, hogy helikopteres támadást hajtott végre egy olajraktár ellen Belgorodban, egy másik, Ukrajnával határos régióban található városban. Kijev tagadta, hogy orosz területen hajtott volna végre támadást.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS