2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

A Kreml reagált az orosz olajtároló elleni ukrán légitámadásra

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy a pénteki ukrán helikopteres támadás egy oroszországi olajraktár ellen nem segíti a Kijevvel folytatott jövőbeli béketárgyalásokat. A létesítmény, amely a Belgorod régióban található, kigyulladt.

Két helikopter csapást mért az oroszországi Belgorod határában lévő olajraktárra, amely kigyulladt. Moszkva az ukránokat tette felelőssé az akcióért. Ketten megsérültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Ez az első orosz területen végrehajtott ukrán légicsapás.

Peszkov kifejtette, hogy Vlagyimir Putyin elnököt tájékoztatták az esetről, és hozzátette, hogy “természetesen ezek a hírek nem teremtenek kellemes feltételeket a béketárgyalások folytatásához. “. A továbbiakban kitartott amellett, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a település üzemanyag-ellátásában ne legyen fennakadás.

Vjacseszlav Gladkov kormányzó azt közölte, hogy két ukrán helikopter lépte át a határt és mért csapást a helyszínre. Közölte, hogy két munkás megsérült, de nem életveszélyesen.

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosan nem kommentálta az incidenst. Az ukrán vezérkar pénteki rendszeres jelentéseiben hasonlóképpen nem kommentálta az állításokat, nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni azokat.

„Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy Ukrajnának köze lenne a támadáshoz, mert nincs a birtokomban minden információ” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Lengyelországban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó