2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Ukrajna megszakítja a diplomáciai kapcsolatait Iránnal

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bejelentette, hogy elküldte az Iránnal fennálló diplomáciai kapcsolatok megszakítására irányuló javaslatát Volodimir Zelenszkij elnöknek.

Az ukrán külügyminiszter azt közölte, hogy elküldte Zelenszkijnek a javaslatát az Iránnal fennálló diplomáciai kapcsolatok megszakítására.

Ukrajna azzal vádolja Iránt, hogy fegyvereket szállít Oroszországnak, amelyeket az ukrajnai különleges hadművelet során felhasználnak.

Kijevi vádak szerint Oroszország iráni gyártmányú kamikaze drónokkal mért csapást a kritikus ukrán infrastruktúrára. A dróntámadások megsemmisítették az ország kritikus infrastrukturális létesítményeinek csaknem felét – közölték az ukrán hatóságok.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.