2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Ukrajna: elszökött 2 belügyi alakulat

Ukrajna: elszökött 2 belügyi alakulat

Két ukrán belügyi alakulat elszökött a harcok sújtotta övezetből Kelet-Ukrajnában – közölte pénteken Hennagyij Moszkal Luhanszk megyei kormányzó. Ez a két alakulat a Poltava és Szumi megye összevont belügyi alakulata, valamint a Kijev-2 önkéntes zászlóalj arra hivatkozva hagyta magukra társait a Debalceve melletti Csornuhine településnél, hogy ők a belügyminisztérium, nem pedig a védelmi tárca alá tartoznak.

Az önkényes front-elhagyók ügye miatt a kormányzó Vitalij Jarema főügyészhez fordult, hogy vonja felelősségre őket. Közben Valerij Heletej védelmi minisztert és Arszen Avakov belügyminisztert pedig arra kérte, hogy tüntessék ki a Kijivszka Rusz nevű önkéntes zászlóalj tagjait, akik viszont kitartanak.

Anatolij Matyiosz legfőbb katonai ügyész, helyettes főügyész szerdai kijevi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy elsősorban a Nyugat-Ukrajnából érkezett Prikarpattya zászlóalj 326 tagja felelős a több mint száz ukrán katona halálát okozó ilovajszki tragédiáért, mert önkényesen elhagyta szolgálati helyét, üresen hagyva azt a szárnyat, amelyet tartaniuk kellett volna.

Szakértők mát többször felhívták a figyelmet arra, hogy most Debalcevénél kezd hasonló helyzet kialakulni, mint augusztusban Ilovajszknál, ahol ostromgyűrűbe zárták a felkelők az ukrán hadsereg és a belügyi önkéntes erők tagjait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó