2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Újra meghibásodott a 3,5 milliárd dolláros brit repülőgép-hordozó

Nagy-Britannia legnagyobb hajója és a Királyi Haditengerészet két repülőgép-hordozója közül a második, a HMS Prince of Wales lerobbant nem sokkal azután, hogy elindult egy atlanti-óceáni gyakorlatra.

A hordozó “a déli parti gyakorlóterületen marad, miközben egy felmerülő mechanikai probléma kivizsgálását végzik” – közölte a Királyi Haditengerészet szóvivője vasárnap a médiának adott nyilatkozatában.

Az incidens mindössze egy nappal azután történt, hogy a hajó elindult Portsmouthból egy olyan küldetésre, amelyet a Királyi Haditengerészet “mérföldkőnek és a lopakodó repülőgépek és drónok jövőjét alakító küldetésnek” nevezett.

A The UK Defence Journal egyik forrására hivatkozva azt írta, hogy a búvárok felfedezték, hogy a hajó hajócsavar tengelye sérültnek tűnik.

A Sky News szerint a Prince of Wales jelenleg az angliai Wight-szigettől délkeletre horgonyoz.

A hajó, amely tavaly vált teljesen működőképessé, a Királyi Haditengerészet szerint egy három hónapos atlanti-óceáni út során New Yorkba, a kanadai Halifaxba és a Karib-tengerre készült, hogy F-35B típusú sugárhajtású vadászgépek tesztelését végezze.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...