2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

A szélsőséges ukrán Ajdar és Azov egység több mint 130 fegyveresével végeztek az oroszok

Az éjszaka folyamán ukrán nacionalista csoportok több mint 130 fegyveresét ölték meg Dnyipropetrovszk térségében – közölte az orosz védelmi minisztérium a hétfői hadjelentésében.

“A Dnyipropetrovszki területen lévő Marhanec falu közelében nagy pontosságú földi fegyverek eltalálták a 108. területvédelmi dandár ideiglenes telepítési pontját és lőszerraktárát, valamint az Ajdar és Azov náci egységek táborhelyeit. Több mint 100 fegyverest, 20 katonai felszerelést és a rakéta-sorozatvető rendszerekhez használt több mint 3000 rakétát semmisítettek meg” – közölte a minisztérium.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Hangsúlyozta, hogy a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaság területét és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovakhát, Mariupolt és Szvjatohorszkot, valamint a teljes Herszon régiót, Zaporizzsja azovai területeit és a Harkovi terület egy részét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...