2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

Újabb rekordot döntött Vlagyimir Putyin népszerűsége

Az oroszok 74 százaléka újraválasztaná Vlagyimir Putyin orosz elnököt, ha a 2018-as elnökválasztáson újraindulna – derült ki az összoroszországi közvélemény-kutató központ (VCIOM) orosz állami közvélemény-kutató csütörtökön közzétett felméréséből.

A központ megjegyezte, hogy az utóbbi négy évben ez a legnagyobb arány a megkérdezettek körében. A felmérés szerint azoknak a 70 százaléka is újraválasztaná Putyint, akik szerint az orosz államfő még sok mindent nem teljesített a 2012-es kampányígéretei közül.

A VCIOM megjegyzi, 2013-hoz képest több mint kétszeresére nőtt azoknak a száma, akik szerint az elnök már teljesítette ígéreteinek java részét. 2013-ban a válaszadók 16 százaléka, 2016-ban már 37 százalékuk gondolta ezt így.

A megkérdezettek 15 százaléka nem tervezi, hogy Putyinra voksoljon, 11 százalékuk pedig nem adott választ a kérdésre. Az AP amerikai hírügynökség szerint az elnöknek kedvező felmérési eredmény részben a Krím és Oroszország 2014-es újraegyesülésének tudható be.

A VCIOM felmérését január 23. és 24. között végezték, 1600 embert kérdeztek meg 130 településen, Oroszország 46 területén. A statisztikai hiba nem magasabb 3,5 százaléknál. Az orosz elnököt hat évre választják.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...