2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva

Újabb rekord! Duplájára nőtt az orosz mezőgazdasági gépek exportja

Megdöntve a tavalyi rekordot, az orosz mezőgazdasági gépek exportja mintegy 50%-kal nőtt az idei év első kilenc hónapjában.

“Az orosz mezőgazdasági gépek kivitelének volumene 2021 első kilenc hónapjában 50%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, és 16,3 milliárd rubelt (230 millió dollár) tett ki, ami már most több, mint a 2020 végi rekord exportvolumen” – közölte hétfőn a Rosspetsmash az orosz speciális gépek és berendezések szövetsége. Ez a szám 2020-ban 15,9 milliárd rubel (224 millió dollár) volt.

A vizsgált időszakban 34 országba szállítottak orosz mezőgazdasági gépeket a gazdáknak. A legnagyobb importőrök között voltak a FÁK-államok és az Európai Unió, de az orosz gyártók tovább növelték a szállítást Mongóliába, Skandináviába, Afrikába, a Közel-Keletre és Brazíliába is.

A Szerbiába, Magyarországra és Lengyelországba irányuló szállítások több mint négyszeresére nőttek, míg az Azerbajdzsánba és Szlovákiába irányuló szállítások több mint kétszeresére emelkedtek.

Litvánia, Kirgizisztán, Kazahsztán, Németország és a Csehország szintén növelte az orosz mezőgazdasági gépek vásárlását az idén.

A Rosspetsmash adatai szerint a legnagyobb exportnövekedést a műtrágyaszóró gépek, a mezőgazdasági traktorok, az önjáró kaszálók, a kultivátorok, az ekék és a gabonakombájnok esetében regisztrálták.

A tisztviselők szerint az orosz gépekre vonatkozó szerződések növekedésének egyik fő oka a mezőgazdasági gépek magas világpiaci ára, ami lehetővé teszi a gazdák számára, hogy további forrásokat fektessenek be mezőgazdasági flottájuk korszerűsítésébe. Emellett megjegyzik, hogy más gyártókkal ellentétben az orosz gyártók nem szenvednek alkatrészellátási hiányosságoktól, mivel az alkatrészek nagy részét az országban gyártják és szerelik össze. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy késedelem nélkül növeljék a termelést a megrendelési igény szerint.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....