2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva

Újabb rekord! Duplájára nőtt az orosz mezőgazdasági gépek exportja

Megdöntve a tavalyi rekordot, az orosz mezőgazdasági gépek exportja mintegy 50%-kal nőtt az idei év első kilenc hónapjában.

“Az orosz mezőgazdasági gépek kivitelének volumene 2021 első kilenc hónapjában 50%-kal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, és 16,3 milliárd rubelt (230 millió dollár) tett ki, ami már most több, mint a 2020 végi rekord exportvolumen” – közölte hétfőn a Rosspetsmash az orosz speciális gépek és berendezések szövetsége. Ez a szám 2020-ban 15,9 milliárd rubel (224 millió dollár) volt.

A vizsgált időszakban 34 országba szállítottak orosz mezőgazdasági gépeket a gazdáknak. A legnagyobb importőrök között voltak a FÁK-államok és az Európai Unió, de az orosz gyártók tovább növelték a szállítást Mongóliába, Skandináviába, Afrikába, a Közel-Keletre és Brazíliába is.

A Szerbiába, Magyarországra és Lengyelországba irányuló szállítások több mint négyszeresére nőttek, míg az Azerbajdzsánba és Szlovákiába irányuló szállítások több mint kétszeresére emelkedtek.

Litvánia, Kirgizisztán, Kazahsztán, Németország és a Csehország szintén növelte az orosz mezőgazdasági gépek vásárlását az idén.

A Rosspetsmash adatai szerint a legnagyobb exportnövekedést a műtrágyaszóró gépek, a mezőgazdasági traktorok, az önjáró kaszálók, a kultivátorok, az ekék és a gabonakombájnok esetében regisztrálták.

A tisztviselők szerint az orosz gépekre vonatkozó szerződések növekedésének egyik fő oka a mezőgazdasági gépek magas világpiaci ára, ami lehetővé teszi a gazdák számára, hogy további forrásokat fektessenek be mezőgazdasági flottájuk korszerűsítésébe. Emellett megjegyzik, hogy más gyártókkal ellentétben az orosz gyártók nem szenvednek alkatrészellátási hiányosságoktól, mivel az alkatrészek nagy részét az országban gyártják és szerelik össze. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy késedelem nélkül növeljék a termelést a megrendelési igény szerint.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó