2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Ukrajna támadni fog a Donbasszban. A szakértő elmondta, miképpen ér véget majd a konfliktus

Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora és elemző elmondta, hogy, szerinte mi lesz az ukrán offenzíva forgatókönyve.

Szivkov feltételezte, hogy megteremtve túlerejét egy szűk keresztmetszetű csapásirányban, az ukránok képesek lesznek áttörni a Donbassz köztársaságainak a védelmén. Onnantól kezdve csapataik mélyen benyomulva majd a köztársaságok területére, hogy, kijutva az orosz határra, elvágják őket.

„Eközben az elfoglalt területeken, ahogy ez eddig is volt, terv szerint zajló tisztogató műveletek kezdődnek majd. Amiket majd a civil lakosság tervszerű megsemmisítése követ majd. A békés városokra és falvakra pedig sorozatvető rakétákkal csapásokat mérnek”vélekedik a szakértő.

Mint mondta, egy ilyen helyzetben az orosz vezetés dilemma elé kerül – ám a végén megindítják majd a hadműveleteket a Donbassz védelmében.

„A hadműveletek kezdetén az ukránok előrenyomulása várható. Ám ezt követően tömeges légi és rakétacsapásokkal, a szárazföldi csapatok és a flotta hadmozdulataival az előretört ukrán hadseregcsoportokat szétzúzzák.

Az ukrán csapatok nagyobb része nem fog komoly ellenállást tanúsítani az orosz hadsereggel szemben, és alapjában átállnak majd Oroszország oldalára. (1) És aztán majd az egyesült orosz és ukrán hadseregcsoport benyomul majd az ország mélységébe. Az első sorokban az ukrán hadsereg halad – őket a levegőből az orosz légierő támogatja majd. És ez az ukrán hadsereg fogja elfoglalni Kijevet, előrenyomul Ukrajna nyugati, illetve a Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaság határaihoz, (2) amit így majd megszüntetnek” – mondja Szivkov.

Szivkov, továbbá, biztos abban: ami az amerikai csapatokat illeti, azok nem bocsátkoznak majd harcba. Őket távozásra kérik majd föl, amit kénytelenek lesznek majd meg is tenni.

„Így Ukrajna majd felszabadul. A mindig is a Nyugathoz húzó megyéik függetlenségét azonban meg kell hagyni. Hadd csatlakozzanak ahhoz, akihez akarnak” – összegezte a szakértő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó