2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva

Ukrajna támadni fog a Donbasszban. A szakértő elmondta, miképpen ér véget majd a konfliktus

Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora és elemző elmondta, hogy, szerinte mi lesz az ukrán offenzíva forgatókönyve.

Szivkov feltételezte, hogy megteremtve túlerejét egy szűk keresztmetszetű csapásirányban, az ukránok képesek lesznek áttörni a Donbassz köztársaságainak a védelmén. Onnantól kezdve csapataik mélyen benyomulva majd a köztársaságok területére, hogy, kijutva az orosz határra, elvágják őket.

„Eközben az elfoglalt területeken, ahogy ez eddig is volt, terv szerint zajló tisztogató műveletek kezdődnek majd. Amiket majd a civil lakosság tervszerű megsemmisítése követ majd. A békés városokra és falvakra pedig sorozatvető rakétákkal csapásokat mérnek”vélekedik a szakértő.

Mint mondta, egy ilyen helyzetben az orosz vezetés dilemma elé kerül – ám a végén megindítják majd a hadműveleteket a Donbassz védelmében.

„A hadműveletek kezdetén az ukránok előrenyomulása várható. Ám ezt követően tömeges légi és rakétacsapásokkal, a szárazföldi csapatok és a flotta hadmozdulataival az előretört ukrán hadseregcsoportokat szétzúzzák.

Az ukrán csapatok nagyobb része nem fog komoly ellenállást tanúsítani az orosz hadsereggel szemben, és alapjában átállnak majd Oroszország oldalára. (1) És aztán majd az egyesült orosz és ukrán hadseregcsoport benyomul majd az ország mélységébe. Az első sorokban az ukrán hadsereg halad – őket a levegőből az orosz légierő támogatja majd. És ez az ukrán hadsereg fogja elfoglalni Kijevet, előrenyomul Ukrajna nyugati, illetve a Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaság határaihoz, (2) amit így majd megszüntetnek” – mondja Szivkov.

Szivkov, továbbá, biztos abban: ami az amerikai csapatokat illeti, azok nem bocsátkoznak majd harcba. Őket távozásra kérik majd föl, amit kénytelenek lesznek majd meg is tenni.

„Így Ukrajna majd felszabadul. A mindig is a Nyugathoz húzó megyéik függetlenségét azonban meg kell hagyni. Hadd csatlakozzanak ahhoz, akihez akarnak” – összegezte a szakértő.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...