2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Újabb afrikai állam jelezte csatlakozási szándékát a BRICS-csoporthoz

Etiópia is kérte felvételét a BRICS-csoportba – közölte a Reporter című helyi lap az ország külügyminisztériumi szóvivőjére, Meles Alemre hivatkozva.

“Jelentkeztünk a (BRICS) tagságra, és reméljük, hogy jó eredményt érünk el <…>. Mivel igyekszünk garantálni nemzeti érdekeinket, fontos, hogy olyan szövetséghez csatlakozzunk, mint a BRICS” – mondta a diplomata.

A BRICS Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömöríti. Algéria, Argentína, Irán, Indonézia, Törökország, Egyiptom és Szaúd-Arábia szintén kifejezte csatlakozási szándékát a gazdasági szövetséghez.

Júniusban Banglades hivatalosan is kérte csatlakozását a BRICS-hez. A blokk bővítését a közelgő augusztusi johannesburgi csúcstalálkozón fogják megvitatni.

Dél-Afrika az év elején vette át Kínától a BRICS-elnökséget. Ez 2023 végéig tart, majd átadja azt Oroszországnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó