2022, december 6.
5.9 C
Budapest
-6.9 C
Moszkva

Új bankjegyek bevezetését jelentette be az Orosz Központi Bank

Az új 100 rubeles bankjegyek egy évtizeden belül képesek lennének felváltani a korábbi változatokat – mondta Szergej Belov, az orosz jegybank helyettes vezetője az új papírpénzről szóló prezentáción a TASZSZ hírügynökségnek.

“A bankjegyek fokozatosan fognak megjelenni a forgalomban, lépésről lépésre kiszorítva a korábbi stílusú bankjegyeket, mivel azok ki vannak téve a természetes elhasználódásnak. Ha arról beszélünk, hogy mennyi időbe telik majd, úgy vélem, ez körülbelül egy évtized alatt fog bekövetkezni” – pontosított Belov.

A bankjegy forgalomba hozatalának határideje a bankok gyorsaságától függ – mondta a jegybanki tisztviselő.

“Pontos dátumot most nem tudunk megjelölni. Minden attól függ majd, hogy bankjaink milyen gyorsan fogják eszközeikbe telepíteni. Ami minket illet, mint mondtam, minden erőfeszítést megteszünk, és szorosan figyelemmel kísérjük ezt a folyamatot. Emellett segíteni fogjuk eladóinkat és az eszközgyártókat” – hangsúlyozta Belov.

A jelenleg forgalomban lévő 100 rubeles bankjegyek mennyisége az összes bankjegy mintegy 17%-át teszi ki, vagyis több mint 1 milliárd bankjegyet – tette hozzá.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.