2023, február 7.
-0.9 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Tüntetők orosz zászlókkal követelték a francia hadsereg távozását Burkina Fasóból

A Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban tüntetés zajlott a francia csapatok Burkina Fasóból való kivonásáért – írja a Burkina 24.

A kiadvány szerint “több százan” tüntettek az átmeneti hatóságok támogatására.

“A tüntetők a francia hadsereg kivonását a Kambuanse-ban található bázisról valamint a Burkina Fasó-i francia nagykövet, Luc Allade távozását követelték” – áll a jelentésben.

Az akciót a Pánafrikai Vezetői Kollektíva kezdeményezte. Többek között támogatja az ország terrorizmusellenes partnereinek diverzifikálását. A kiadvány által közzétett fotókon és videón látható, hogy néhány demonstráló orosz zászlókat hozott a tüntetésre.

2022 szeptemberének végén Burkina Fasóban egy Ibraim Traoré százados vezette katonai csoport bejelentette Paul-Henri Sandaogo Damiba alezredes, az ország átmeneti kormányának leváltását, az ország alkotmányának felfüggesztését és a kormány feloszlatását. Damiba azt mondta, hogy kész önként lemondani, ha a lázadók több feltételt is teljesítenek.

A Száhel-övezetben található Burkina Faso a radikális dzsihadisták 2015 óta tartó offenzíváját próbálja megfékezni.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...