2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Tunézia a BRICS-csoporthoz fordulhat finanszírozásért az EU provokációja miatt

Az Európai Unió, amely elhalasztotta a Tunéziának nyújtott pénzügyi támogatást, arra ösztönzi az országot, hogy a BRICS felé mozduljon el – mondta Mahmoud Ben Mabrouk, a Július 25. mozgalom szóvivője a Mosaique FM szerint.

Szavai szerint “Tunézia nem fog kitartani azon törekvése mellett, hogy megállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) az országnak nyújtandó pénzügyi támogatásról” – jelentette a rádió szombaton.

“Tunézia több lehetőséget is megnyitott az EU előtt, hogy gazdasági támogatást nyújtson az országnak. Az európaiak azonban lassúak voltak, ami arra késztette Tunéziát, hogy a BRICS-csoport felé forduljon finanszírozás és befektetésekért” – mondta Mabrouk.

Ez a következtetés nem politikai elemzés eredménye, hanem a tárgyalásokról és a kommunikációról szóló információkon alapul – magyarázta. Mabrouk nem volt hajlandó további részleteket mondani.

Április 6-án Kais Saied tunéziai elnök azt mondta, hogy országa semmilyen körülmények között nem fog “diktátumokat hallgatni” külföldről. Az államfő a megrekedt 1,9 milliárd dolláros IMF-hitel feltételeire utalt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó