2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Truss brit kormányfő: hatalmas cionista és Izrael támogató vagyok

Liz Truss brit miniszterelnök “hatalmas cionistának” és “Izrael nagy támogatójának” nevezte magát vasárnap egy Izrael-barát parlamenti csoporttal folytatott megbeszélésen.

Truss díszvendégként vett részt a Konzervatív Izrael Barátai (CFI) rendezvényén a tory párt éves birminghami konferenciáján, amelyen új minőségében először vett részt. A közösségi médiában közzétett felvételek tanúsága szerint a rendezvényen a tömeghez szólva kijelentette, hogy rendíthetetlenül elkötelezett Izrael ügye mellett.

“Mint tudják, hatalmas cionista vagyok, nagy támogatója Izraelnek, és tudom, hogy az Egyesült Királyság és Izrael kapcsolatát egyre erősebbé tudjuk tenni” – mondta az éljenző jelenlévőknek.

Maga a CFI a beszédének egy részére összpontosított, amelyben “a szabadságban és a demokráciában nem hívő autoriter rezsimek fenyegetéseire” utalt, amelyekkel szemben “két szabad demokráciának, az Egyesült Királyságnak és Izraelnek vállvetve kell kiállnia”.

Truss Izraellel kapcsolatos álláspontja jól ismert, és ezt népszerűsítette a konzervatívok új vezetője és miniszterelnöke címéért folytatott kampánya során is. A politikai változások között, amelyeket hivatalában ígért, az volt, hogy felülvizsgálja nemzetének nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe történő áthelyezését. Donald Trump korábbi amerikai elnök ugyanezt tette a Fehér Házban töltött hivatali ideje alatt.

A brit miniszterelnök ugyanezt az ígéretet tette a múlt hónapban, amikor izraeli kollégájával, Jair Lapiddal találkozott az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésén. Palesztinbarát csoportok és a palesztin vezetés elítélte az ötletet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...