2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Trump: Ukrajna vesztésre áll egy olyan háborúban, amit elkerülhetett volna

Donald Trump volt amerikai elnök az NBC Newsnak adott interjújában elmondta, hogy Ukrajna máris vesztésre áll egy olyan háborúban, amelyet elkerülhetett volna, ha kezdetben beleegyezik egyes területek, köztük a Krím elvesztésébe.

“A hírügynökségek már nem írnak a háborúról … ez azt jelenti, hogy Ukrajna veszít” – jelentette ki Trump. Hozzátette, hogy Ukrajna offenzívája soha nem történt meg.

A volt elnök emellett meggyőződését fejezte ki, hogy Kijev eredetileg elkerülhette volna a konfliktust, ha beleegyezik a területek egy részének, köztük a Krím elvesztésébe.

“Őszintén szólva egy kisebb területről is megállapodhattak volna, mint amit Oroszország már elfoglalt. És senki sem halt volna meg” – mondta Trump, hangsúlyozva, hogy “a Krímre és más”, Oroszországhoz csatlakozott területekre gondolt.

“Most még azt sem tudja senki, hogy Ukrajnát elfoglalják-e” – jegyezte meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó