2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Az orosz McDonalds a Vkuszno – i tocska belépett a Belarusz piacra

Az orosz székhelyű gyorsétteremlánc, a Vkuszno – I Tocska (ami lefordítva azt jelenti, hogy finom és pont) belépett a belarusz piacra – közölte a vállalat közleményében.

“A Vkuszno – I Tocska befejezi a kizárólagos jogok átruházására irányuló eljárást egy franchise-megállapodás keretében a KSB Victory Restaurants által irányított belarusz gyorsétteremláncra” – áll a közleményben.

A vállalat egyértelművé tette, hogy az átállásig a hálózat továbbra is a McDonald’s márkanév alatt működik a belarusz piacon. A vállalat néhány héten belül az új márkanév alatt kezdi meg működését, miután minden szükséges jogi procedúra lezárult és a szervezeti kérdések megoldódtak.

Jelenleg 25 gyorséttermet működik Belarusz hat városában. A döntés, hogy a Vkuszno – I Tocska franchise alatt folytatják a működést, lehetővé teszi a vállalat számára, hogy több mint 2000 munkahelyet megőrizzen, miközben továbbra is teljesíti az alkalmazottakkal szemben korábban vállalt összes kötelezettségét – hangsúlyozta a vállalat.

A közlemény szerint a Vkuszno – I Tocska hat hónapos működése alatt teljes mértékben helyreállította az ellátási láncot és a logisztikát az orosz piacon működő valamennyi hálózati vállalkozás zavartalan működéséhez igazította. “A franchise-megállapodás aláírása nagyon fontos lépés vállalatunk számára. Egy számunkra új piacra lépünk be. Mostantól a Vkuszno – I Tocska nemcsak Oroszországban, hanem Belaruszban is működni fog, és ez még csak a kezdet” – mondta Alekszander Govor, a gyorsétteremlánc tulajdonosa.

A McDonald’s március 14-én bezárta összes oroszországi éttermét. Május 16-án a globális gyorsétteremóriás, amelynek részesedése ezen a piacon elérte a 7%-ot, bejelentette, hogy kivonul Oroszországból, és az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közvetítésével eladta az üzletet Alexander Govornak. A hálózat a Vkuszno – I Tocska márkanév alatt működik, jelenleg 62 oroszországi régióban van jelen. A vállalat országszerte újraindította a vállalkozások működését. Jelenleg több mint 830 étterme van nyitva.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...