2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról.

“Már most, ha elnök lennék, képes lennék 24 órán belül tárgyalni ennek a szörnyű háborúnak a befejezéséről <…>” – írta Trump csütörtökön a Truth Social közösségi oldalán.

Azt is hozzátette, ha ő az elnök ez a háború sosem történt volna meg.

A Biden-kormányzatnak az ukrajnai konfliktushoz való hozzáállását kommentálva Trump korábban arra szólított fel, hogy ahelyett, hogy dollármillió értékű segítséget küldenének Kijevnek, tárgyaljanak annak békés lezárásáról. Trump arra is figyelmeztetett, hogy “a harmadik világháborúban fogunk kikötni” az amerikai lépések miatt.

Csütörtökön Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy az amerikai kormányzat kész enyhíteni az Oroszország elleni szankciókat az Ukrajnáról szóló komoly tárgyalások érdekében.

Nuland hangsúlyozta, hogy támogatná a szankciók enyhítését, ha Oroszország visszaadna területeket Kijevnek. Erre reagálva Leonyid Szluckij, az orosz Állami Duma (parlamenti alsóház) nemzetközi bizottságának elnöke elfogadhatatlannak minősítette Nuland üzenetét Moszkva számára, mivel szerinte a történelmi döntések visszafordítása nem lehetséges a korlátozások ígért felülvizsgálatáért cserébe.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...
spot_img

Videó