2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

Törölnie kellett a magyar zászlós Kárpátalja térképet Petei Judit helyi képviselőnek

Petei Judit, a Kárpátalja területi tanácsának képviselője közösségi oldalán osztotta meg a régió térképét, amelynek fele a magyar zászló színeire van festve – adta hírül a Mukachevo.net helyi lap.

“A kárpátaljai regionális tanács egyik Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) képviselője, Petei Judit a Facebook-oldalán egy fotót tett közzé Kárpátalja térképéről, amelynek fele a magyar zászló színeire van festve” – írja a kiadvány.

A képviselő később törölte a posztot. A honlap szerint Petei korábban azt mondta, hogy Kárpátalja régióban zaklatásnak vannak kitéve a magyarok.

A magyar média korábban arról számolt be, hogy Kárpátalja a konfliktus kezdete óta a legnagyobb mozgósítást hajtja végre. Ennek oka a kárpátaljai 128. hegyi rohamdandár súlyos veszteségei Szoledar közelében. Azt írják, hogy a Metropol című újság számolt be arról, hogy az ukrán katonák holttesteit hetekig tárolták egy hűtőkocsiban több száz méterre a magyar határtól anélkül, hogy a hozzátartozókat értesítették volna a halálukról. A Ripost napilap a maga részéről pontosította, hogy az SZBU megtiltja a halott kárpátaljai magyarok hozzátartozóinak, hogy a közösségi oldalakon keressék őket, és beszámoljanak halálukról.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó